Katrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal AdviesKatrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal AdviesKatrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal Advies

home » nieuws

Nieuwsarchief

Adviseur krijgt vergrijpboete na nihilaangiftes voor armlastige cliënt

Een adviseur die opzettelijk een aantal nihilaangiftes indiende voor een cliënt met financiële problemen, heeft van de Belastingdienst een vergrijpboete van € 1.250 opgelegd gekregen. De man vocht de boete aan bij Rechtbank Noord-Holland, maar kreeg nul op het rekest.

Gemeentelijke belastingen in grote gemeenten iets omhoog

Grote gemeenten heffen dit jaar iets meer gemeentelijke belastingen, maar de gemiddelde stijging blijft beperkt tot enkele euro’s. Dit schrijft de NOS op basis van cijfers van onderzoekscentrum Coelo van de Rijksuniversiteit Groningen.

Derivatendossier weer duurder voor ABN Amro

ABN Amro heeft in het laatste kwartaal van 2017 extra voorzieningen genomen met een omvang van circa €250 mln. De hogere kosten voor de compensatieregeling in het zogeheten derivatendossier zijn de belangrijkste tegenvaller. Daarnaast wordt geld gereserveerd met het oog op het banenverlies dat ontstaat door de laatste reorganisatie bij de bank.

Banken willen risico rentemiddeling afdekken

De Nederlandse Vereniging van Banken wil dat banken meer kosten in rekening mogen blijven brengen bij rentemiddeling dan alleen de boeterente, omdat de risico's voor de geldschieters anders niet helemaal worden gedekt. Dit is belangrijk om rentemiddeling betaalbaar te kunnen blijven aanbieden, schrijft de bankenvereniging aan de Autoriteit Financiële Markten.

Aanmaning wegens verlate creditcardwet

Nederland en negentien andere EU-landen krijgen een aanmaningsbrief van de Europese Commissie omdat ze een richtlijn die toeslagen op het gebruik van bankpassen en creditcards verbiedt niet tijdig hebben omgezet in nationale wetgeving. De lidstaten worden daarin opgeroepen hier ''urgent’’ werk van te maken, laat een commissiewoordvoerder weten.

Digipoort onderhoud: 17 januari 2018

Op woensdag 17 januari van 18:00 tot 0:00 uur zal er onderhoud plaatsvinden aan de Digipoort. Gedurende dit onderhoud zal de Digipoort niet beschikbaar zijn en ontvangt en verwerkt zij geen berichten met betrekking tot de berichtstromen naar de Belastingdienst.

Zorgen en ruzie rond de Europese betaalrevolutie

Het had een feestje voor de consument moeten zijn: de macht van de banken eindelijk gebroken. Maar de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 leidt vooral tot felle discussies, over de privacy bijvoorbeeld. ‘Als je hier als buitenstaander naar kijkt, denk je: welke malloot heeft dit verzonnen?’

Dijsselbloem draagt bel van de Eurogroep over

Met het overhandigen van de voorzittersbel aan Mario Centeno heeft oud-minister Jeroen Dijsselbloem zijn mandaat bij de Eurogroep afgesloten. De Portugese minister van Financiën is vanaf zaterdag voorzitter van de Eurogroep. De bel doet bij de vergaderingen van de EU-ministers van Financiën van de eurolanden dienst als 'voorzittershamer'.

Nextens is ‘Security Verified’

Nextens heeft een ‘Security Verified’ Certificaat toegekend gekregen, op basis van een onafhankelijk onderzoek door het ICT Institute, waarbij informatieveiligheidsdocumentatie en –procedures van Nextens zijn gecontroleerd. Dat maakt Nextens de enige partij op de markt dat een dergelijk kwaliteitscertificaat heeft ontvangen voor haar producten.

Meevaller voor huiseigenaren na te hoge boeterente

Huiseigenaren die na 14 juli 2016 te veel boeterente moesten betalen bij het oversluiten of vervroegd aflossen van hun hypotheek, krijgen gemiddeld 800 euro terug van hun bank. In totaal gaat het om ongeveer 35.000 klanten. Dit schrijft de NOS.