Katrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal AdviesKatrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal AdviesKatrinus de Vries | Financieel Zakelijk & Fiscaal Advies

home » nieuws

Nieuwsarchief

Handboek Ondernemen en pdf Handboek Loonheffingen gepubliceerd

De Belastingdienst heeft het Handboek Ondernemen 2018 gepubliceerd. Ook is de pdf van het Handboek Loonheffingen 2018 beschikbaar. Beide handboeken zijn te downloaden op de website van de fiscus.

EU wil belasting innen over Facebook-winst

De Europese Commissie heeft een plan gepresenteerd om in de nabije toekomst belasting te kunnen heffen over de winst van Facebook, Google en andere Amerikaanse internetgiganten. De NOS schrijft dat dit de EU-lidstaten € 5 miljard per jaar kan opleveren.

Huizenprijzen in Nederland blijven enorm stijgen

Aan de stijging van de huizenprijzen lijkt geen einde te komen. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster blijkt dat koopwoningen in februari 9,5% duurder waren dan een jaar eerder. Dit is de sterkste stijging sinds september 2001.

Probleem ING met dubbele afboekingen opgelost

De problemen die ING had met dubbele afboekingen zijn opgelost. Door een storing werden 3 miljoen betalingen twee keer afgeschreven, maar de bank heeft alle onjuiste afboekingen teruggedraaid. Dit schrijft de NOS.

Kabinet wil regels voor fiets van de zaak versimpelen

Het kabinet wil de regels voor het gebruik van een fiets van de zaak per 2020 vereenvoudigen. Het is de bedoeling dat voor de fiets vergelijkbare regels komen als voor de auto van de zaak, die veel populairder is.

ING boekt drie miljoen betalingen dubbel af

Door een storing bij ING heeft de bank drie miljoen betalingen dubbel afgeboekt. Een woordvoerder heeft aan de NOS laten weten dat een batch (een reeks betalingen) twee keer is verwerkt.

Regeerakkoord nadelig voor MKB

Vier beroepsorganisaties van fiscalisten, accountants en administratief dienstverleners – NOB, NOAB, RB en SRA – hebben minister Hoekstra en staatssecretaris Snel van Financiën op 14 maart een brandbrief gestuurd over de negatieve gevolgen voor het MKB van een aantal fiscale maatregelen uit het regeerakkoord van het kabinet Rutte III.

De economische verwevenheid en de fiscale eenheid btw

Onlangs heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een uitspraak gedaan ten aanzien van de voorwaarde van economische verwevenheid in de fiscale eenheid btw (uitspraak van 27 februari 2018, zaaknummer 17/00277). Hoe zat dit ook alweer?

Nieuwe cultuurscan SRA meet kwaliteit samenstelpraktijk

De SRA presenteert een nieuwe variant van de eigen cultuurscan, gericht op de samenstelpraktijk. Per 1 januari 2018 moet ook de samenstelpraktijk van accountants, volgens de nieuwe regels van de NVKS (nadere voorschriften kwaliteitssystemen), extra aandacht besteden aan kwaliteit.

Sociaal bedrijf nog niet op radar gemeente

Het inkoopbeleid van gemeenten is vaak nog niet goed ingespeeld op sociale ondernemingen zoals een kringloopwinkel. Ook bedrijfjes die op een vernieuwende manier grofvuil inzamelen of mensen met een beperking aan de slag helpen, vallen nog vaak buiten de boot.